COMENTARIU CRITIC


          Artistul este absolvent al Facultății de Artă din Timișoara și caracterul experimental definitoriu zonei culturale în care a fost educat este o evidență a demersului creativ al tânărului sculptor.
          Pasionat de tehnicile volumetriei, pasional în abordarea conceptuală personală, puternic și eficient, Dan Vișovan tinde să cristalizeze un stil personal, trecând prin experiența abstractă a modernității, alegând elemente figurative și antropomofre semnificative sentimental, înțelegând efectul structurilor arhetipale vizate prin temele alese.
          Formele generoase feminine, proprii unei imagini maternale fecunde și impunătoare, ca în cazul lucrării Iron maiden devin abordări corporale caracteristice, continuate de volume ale căror proporții consistente exprimă puterea dominantă, izvorâtă din înrudirea cu forțe primare, htoniene.
          Energia concentrică a materiei exploatate în lucrările din fier forjat este abordată și în forma experimentală a preluării expresivității meșteșugului împletiturilor vegetale. Vișovan creează volume impresionante ca dimensiune, autonome, unitare stilistic și misterioase prin împletirea firelor de oțel. Lucrările din acest ciclu au fost expuse în cadrul evenimentului Recycled Spirit din 2014 la prima expoziție personală a artistului în București.


Andreea Foanene (2014)
 


BIOGRAFIE


PROIECTE


BIBLIOGRAFIE